Oma aika

Oma aika ja motivaatio


Joskus vain on pakko ottaa aikaa vain itselleen ja omille ajatuksilleen. Tässä kaikessa vilkeessä täyttyy liikaa ajatuksilla, kiireillä, tekemisillä, muistamisilla ja muilla päivittäisillä asioilla. Mieli on pakko saada nollata joskus. Enkä nyt tarkoita sitä suomalaista tapaa "nollata". 🙊

Oman ajan ottaminen ei tarkoita sitä että pitäisi lähteä viikoksi yksin reissuun. Tai vklopuksi kylpylään. Oman ajan ottaminen on päivittäin yksi tai useampi hetki itsekseen. Vaikka kahvikupin äärellä. Pääasia on ettei mieti mitään tärkeää, olla vain ja hengittää. Nautii pienestäkin hetkestä.

















Mulle oma aika on äärettömän tärkeää, koska olen erityisherkkä. Kiireisen päivän jälkeen on pakko saada olla yksin ja ihan rauhassa, jotta saa purkaa kaiken sen ylivirittyneen tilan. Mulle on suklaata se, että saan olla yksin ja tehdä tai olla tekemättä juuri niitä omia pieniä juttuja. Niitä mistä saan mielihyvää. Esimerkiksi virkkaaminen, meikkaaminen, lukeminen ja kirjoittaminen. Se että saan haaveilla ja olla omissa ajatuksissa häiriöttä.
Olen kai jotenkin omituinen, mutta kun saan vain olla yksin kahvikupin kanssa ja tuijottaa ulos ja rauhoittua on mulle todella tärkeää. Tai kaikken parasta, pääsen metsään. Metsässä kävely ja metsässä oleminen on ollut minulle lapsesta asti paras paikka purkaa mieltä ja vain olla.


Parisuhteessa sekä varsinkin jos on lapsia, oma ajan ottaminen ei olekkaan ihan niin yksiselitteistä enää. Mutta sitä ei saisi missään nimessä jättää pois. Pienikin hetki olisi joka päivä hyvä käyttää vain ja ainoastaan itseensä. Joo, tiedän alan kuulostaa joltain terapeutilta tms, ja se ei ole tarkoitukseni.
Vaan ehkä se että herättelen tällä kirjoituksella miettimään, kuinka yksinkertaisia juttuja voi päivän aikana tehdä, että saa sitä omaa aikaa. Ja mitkä kaikki ovat sellaisia hetkiä jolloin voi keskittyä vain itseensä.

Lapsiperheen arjesta en voi puhua, koska meillä lapsia ei ole. En tiedä siitä mitään. Mutta mistä minä tiedän, on oman ajan ottaminen ja itseensä keskittyminen parisuhteessa.
Kirjoitin aiemmin kuinka tärkeää on itsensä muistaminen parisuhteessa TÄÄLLÄ.


















Mun mielestä pitäisi enemminkin nauttia niistä hetkistä kun saa/joutuu olemaan ilman toista. Käyttää ne siihen että keskittyy itseensä ja siihen mitä oikeasti itse haluaa.
Saman asian voi meinaan tehdää miljoonalla eri tavalla, ja usko minua, saman asian tekeminen monilla eri tavoilla ei aina johda hyvään lopputulokseen.

Esimerkiksi, oletko koskaan miettinyt mikä sinua motivoi tekemään asioita?
Motivoiko sinua puolison tarpeet vai omat?
Otetaan ihan arkinen esimerkki, siivoaminen.
Se että siivoat sen vuoksi, että ajattelet puolisosi pitävän siitä tai se että siivoat koska itsellesi tulee siitä hyvä mieli.
Kun siivoat vain sitä varten, että puolisollesi tulee hyvä mieli, kaipaan myös tekoosi kiitosta, tekosi huomioimista. Mitä jos puolisosi ei kiitäkkään? Huomautat iloisesti asiasta. Huomautat niin monta kertaa, että toinen kiittää. Jolloin voit saada puolisosi tuntemaan huonoa omaatuntoa koska hän ei ole siivonnut. Lisäksi miksi jonkin asian tekeminen jolle sinulla oli hyväntahtoinen motiivi, tuntuukin taakalta?
Versus se, että siivoat sen vuoksi että itselläsi olisi mukavempaa. Siivoat ja olet iloinen, tyytyväinen. Et kerjää asialla huomiota, vaan olet iloinen sisäisesti ja varmasti myös puolisosi on siitä tyytyväinen.
Eli motivaatio tehdä asioita, olkoon se sitten painon pudotus, siivoaminen tai vaikka lenkillä käyminen, voi olla "väärää" tai "oikeaa". Eli sisäistä tai ulkoista.
Sisäinen motivaatio lähtee aina omista tarpeista, omasta halusta, omasta sydämestä. Ulkoinen taas siitä että mietit mitä muut haluaisivat sinun olevan / tekevän. Ulkoinen motivaation lähde ei ole koskaan kovinkaan pysyvää, koska et saa siitä sellaista mielihyvää tai onnistumisen tunnetta. Kuin taas silloin kun motivaatiosi lähde on ollut pelkästään sinä itse ja sinun halusi. Get it? 😉😃

Ja joo, esimerkkini kuvailu oli melko kärkäs, mutta you get the point. Milloin viimeksi sä teit jotain vain ja ainoastaan itsesi vuoksi? Tai milloin viimeksi olet pysähtynyt vaikka juuri ennen nukahtamista miettimään mitä haluat?


Toivottavasti jäit miettimään tekstiä. Ja hei, tämän postauksen lukeminen oli sulle sitä omaa aikaa. Teit sen yksin, ja nyt haastan sut miettimään edes yhden asian jonka tekemiseen sulla on se sisäinen motivaatio! Lähde vaikka lenkille, kuuntele joku biisi, katso vaikka netflixiä tai suunnittele joululahjoja. Ihan mitä vain, kunhan siitä tulee sulle hyvä mieli.

Puss och kram! Ja sä oot täällä vain sitä varten, että sä teet itsestäsi onnellisen, et muista.
❤❤❤

: Hanna

 


Kommentit

Suositut tekstit