Ekovalintoja


Ekologisuus. Olen viimeaikoina alkanut miettimään enemmän miten voisin omilla valinnoillani vaikuttaa enemmän luonnon hyvinvointiin. Olen tutustunut luonnonkosmetiikkaan ja  enenmmän kierrättämiseen. Lisäksi tajusin, että voin vähentää myrkkyä valitsemalla ekologisia siivoustuotteita.

Ennen valitsin pääasiassa kaikki siivousaineet pelkän tuoksun perusteella. En paljoa tuijotellut inc-listoja tai ottanut selvää brändien tuotantotavoista tai eettisyydestä. Enkä sitä onko firma suomalainen vai ei. Enkä ajatellut vähääkään pakkauksen materiaalia, eli onko se kierrätettävää vaiko ei. 
Ehkä hieman hävettää tunnustaa, ajattelin todella kapeasti ja niin, että "mitä muka yhden ihmisen valinnat vaikuttaa maapalloon". Olin oikea ekologisen ihmisen kauhukuva! 
Ihmiset yleensä ekoilevat kahdesta tärkeästä syystä, ympäristö ja / tai terveys. Halutaan että luonto säästyy sekä kodista myrkyttömämpi. Varsinkin lapsiperheissä tämä siivousaineiden myrkyttömyys on todella tärkeää.

Lisäksi ajattelin ekologisten tuotteiden ja valintojen maksavan aivan järjettömästi enemmän kuin ne "tavalliset" joihin olin tottunut. Tässä yllätyin, ei ne ollutkaan kalliita, ei ne maksaneetkaan puolta enempää. Ekosiivous ei juuri vaadi ponnisteluja. Pitää vain vähän osata käyttää aivoja ja ajettella sekä suunnitella etukäteen. Itseasiassa kun hiukan käyttää aikaa suunniteluun tulee säästämään, ei myös rahaa vaan myös luontoa sekä omia hermoja sekä aikaa! 



Se että alkaa tehdä pieniä valintoja ekologiseen suuntaan ei kuitenkaan tarkoita sitä, että alat elää vegaanisti, vaihdat KAIKKI käyttötuotteesi ekologisiin (myös auton), kasvatat omat kasviksesi, kierrätät aina aivan kaiken mahdollisen tms, muutat metsään asumaan...Hei valot päälle! Ekologisilla tavoilla tarkoitetaan niitä pieniä tekoja ja valintoja. Esim mun kohdalla, vaihdoin meidän yleispuhdistusaineen ekologiseen tuotteeseen sekä aloin kierrättää muovijätettä enemmän. Simple. Tässäkin pärjää ihan maalaisjärjellä pitkälle.


Sain Destecolta testiin muutaman siivoustuotteen sekä ihonhoito tuotteen. 
Desteco on laadukkaiden ekovalintojen verkkokauppa, josta löytyy kokoajan kasvava valikoima ensisijaisesti suomalaisia tuotteita. 
Verkkokaupan suomalaiset tuotteet ovat kaikki käsintehtyjä, eettisin ja ekologisin perustein valittujen ainesosien tuloksia. Tuoteet ovat ekologisia sekä juuri niitä pieniä pisaroita arjen luksusta.
Destecon verkkokaupasta löydät niin ekologiset siivousaineet, bambutuoteita, ihonhoito tuotteita, lemmikeille omat tuotteensa, hiustuotteita sekä meikkejä!!




Siivous on kuulkaas välinelaji. Kunnon välineillä sekä aineilla siivous sujuu helpommin, vaivattomammin sekä tehokkaammin.

Siivoussuihke
Valitsin Naturette siivoussuihkeen tuoksussa raikas metsä. Ja voin todeta että tuoksu on huippu! Tuotteen tuoksu tulee 100% eteerisistä öljyistä. 
Siivoussuihkeen käyttö on varsin yksinkertaista, suihkutetaan puhdistettavalle pinnalle ja pyyhitään pois. Tuotetta ei tarvitse huuhdella pois, koska tuote on täysin myrkytön (valmistuksessa on käytetty vain luonon raaka-aineita). Tuotteessa ei ole siis haitallisia kemikaaleja. Naturetten tuotteet ovat 100% luonnollisia, vegaanisia, parabeenittomia, GMO-vapaita ja säilöntäaineettomia eikä niiden testaamisessa ole käytetty eläinkokeita. Naturetten tuotteet valmistetaan Suomessa.

Olen ollut tuotteeseen todella tyytyväinen, tuote on lupauksensa mukaisesti ollut tehokas sekä tuoksun ihanalta metsältä. Tuoksu ei ole liian voimakas, eikä jää pilvenä leijumaan tunti kausiksi. Koti tuoksuu raikkaalta. Naturetten valikoimissa on myös täysin tuoksuton siivoussuihke hajuherkille.

Vinkki: Naturetten siivousuihkeissa on käytetty mukana etikkaa, joten se on hieman tehokkaampaa kuin perus siivoussuihkeet. 

 
Imurointipuuteri

Tätä lähdin ehkä kaikkein innokkaimmin testaamaan ja tätä odotin eniten. Valitsin verkkokaupasta Candle Light Storyn imurointipuuterin tuoksussa Andalucian Lemon.
Meillä on kangassohva sekä karvalanka matto, jossa meidän kaksi kissaa tykkäävät makoilla. Pelkällä imuroinnilla saa kyllä irtokarvat pois, mutta sellainen tunkkainen haju on pysynyt. Lisäksi rehellisesti en jaksa kerran kuussa pestä kangassohvaa pesuimurilla (joka täytyy aina lainata tai vuokrata), tai käyttää myrkyllisiä kangaspesuaineita. 

Imurointipuuterin käyttö on helppoa, sirottelet puuteria haluamallesi (kuivalle) pinnalle ja annat vaikuttaa nooin 30 min ja imuroit pois. Thats it. 
Vaikutusta sekä tuoksua voi tehostaa hankaamalla tuotetta pintaan kuivalla liinalla tai sienellä.

Candle Light Storyn tuotteet valmistetaan suomessa, Nurmijärvellä. Imurointipuuteri sisältää ruokasoodaa, merisuolaa sekä eteerisiä öljyjä. Tuote sisältää hajusteita, joten se voi aiheuttaa allergisen reaktion.

Tämä on ollut aivan 6/5 tuote ja tästä tuli täysi superlemppari!! Imurointipuuteri on ollut helppo käyttää, eikä ole tarvinnut huolehtia joutuuko sitä omaan tai  kissojemme elimistöön sekä tunkkainen haju on kadonnut. Olen käyttänyt tätä meidän kangassohvan, karvalanka matton sekä sänkymme petauspatjan raikastamiseen. Imuriin jää ihana tuoksu myös tästä. Tämä jää todellakin vaikuiseen käyttöön meillä!

Vinkki: Voit imuroida lusikallisen imurointipuuteria suoraan imuriin tuoksuttamaan imurin ulostulo ilmaa. Myös tunkkaisten kenkien raikastaminen käy kätevästi ripottelemalla puuteria kenkiin vaikka yöksi ja imuroit pois. 


Suolakuorinta

Ihonhoito tuotteista valitsin testiin Carita Cosmetiikan suolakuorinnan Sitrustarha. Kuorintahnassa on käytetty Himalajan ruususuolaa, sheavoita, kookosöljyä ja manteliöljyä. Kuorinnan sitruksinen tuoksu tulee 100% eteerisistä öljyistä. Sitrustarhassa on käytetty näinä sitruuna-, appelsiini- ja greippiöljyä. Suolakuorinnoista löytyy myös muitakin vaihtoehtoja kuin tämä sitrusversio. 
Käyttö on simppeli, iho kastellaan ja sen jälkeen kuorintatahna hierotaan iholle. Kuorinta huuhdellaan pois vedellä. Suolatahna kuorii ihon hyvin, mutta hellävaraisesti. Öljyt todellakin jäävät iholle pesunkin jälkeen. Iho tuntuu pehmoiselta ja öljyiseltä. Tästä voi tulla alkuksi "outo" öljyinen tunne (varsinkin jos ei ole ennen hoitanut ihoaan öljyillä), mutta iholle jäävä öljy ei tartu vaatteisiin. Käyttäessä kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska tämä voi tehdä suihkun lattian liukkaaksi.

Vinkki: Hiero suihkussa kuorintatahna iholle ja sen jälkeen kiipeä saunan lauteille nauttimaan lämmöstä. Suolakiteet sulavat iholle ja aromaattiset öljyt hoitavat sitä.




 

Mandariinivoide

Lisäksi sain kokeiluun Fiini Naturallyn mandariinivoiteen. Voide kosteuttaa, suojaa ja pehmentää ihoa. Tuotteessa on mukana sheavoita ja tekee siitä täyteläisen. Mandariinivoide sopii hellävaraisuutensa vuoksi myös lapsille ja vanhuksille.
Tuotteessa on käytetty 100% eteerisiä öljyjä, eikä siksi sovi sitrusallergikoille. Voide ei sisällä mitään kemikaaleja, vaan kaikki sen raaka-aineet ovat luonnosta. 

Mandariinin tuoksu rauhoittaa sekä luo hyvän olon tunnetta. Sen sanotaan rentouttavan sekä auttavan nukahtamaan.
Mandariinivoide sopii käytettäväksi koko vartalolle, myös kasvoille ja huulille. Sitä voi käyttää myös pakkasvoiteena. Voide sopii kaikille ihotyypeille.

Vinkki: Voit käyttää voidetta hellävaraisessa ja rauhoittavassa hieronnassa/silittelyssä pienilläkin lapsilla tai vanhuksilla.




Nyt kannattaa hyödyntää alekoodi Destecon verkkokauppaan ja käydä shoppailemassa itselleen ja muille ihania tuotteita kotiin tai joululahjaksi.

Eli käyttämällä kassalla koodia "HANNAK15" saat -15% alennusta kaikista verkkokaupan tuotteista osoitteessa www.desteco.fi

Destecon löydät myös Instagramista sekä Facebookista.

Postaus tehty yhteistyössä Destecon kanssa.

★★★★★



: Hanna


P.S Muista että, niillä meidän pienillä valinnoilla  ja tavoillamme voimme kuitenkin vaikuttaa ympäristöön paljonkin! :)

Kommentit

Suositut tekstit