Ihon hoito ulkoisesti

Aiemmin kirjoitin teille ihon sisäisestä hoidosta, voit lukea sen TÄÄLTÄ. Nyt vuorossa olisi postausta ihon ulkoisesta hoidosta.




Kasvojen puhdistus tuotteet on aina syytä valita oman ihotyyppinsä mukaan.
En ole kosmetologi, vaan itseoppinut oman ihonhoitaja! 😄😄 Joten tässä kerron vain omista rutiineistani sekä tuotteista joita itse käytän. Muista että vain kosmetologi on oikea henkilö arvioimaan virallisesti ihotyyppisi ja suosittelemaan sulle juuri ne oikeat puhdistusaineet. 
On meinaan väliä pesetkö maitomaisella vai geelimäisellä putsarilla kasvosi. Lisäksi kuinka paljon tarvitset esim kosteuttavia tuotteita. Kovin rasvaiselle iholle ei todellakaan ole hyväksi extra koskeutus. Sekä kuivalle iholle savinaamio on huonompi vaihtoehto, koska se imee itseensä talia. 

Ihotyyppejä on karkeasti 4. Normaali/sekaiho, kuiva, rasvoittuva ja ikääntyvä iho. Lisäksi iho voi olla herkkä. Eli kuten minulla on sekaiho joka on herkkä. Tässä lyhyesti eri ihotyypeistä:

Ihotyypit

Normaali/sekaiho
Kasvojen iho on sileä ja väriltään tasainen. Näkyviä huokosia ei juuri ole. Iho kuitenkin saattaa kiiltää leuasta, otsasta ja nesästä.


Kuiva iho
Iho kiristää ja voi tuntua karhealta. Iho tuottaa usein liian vähän talia. Iho voi talvisin jopa hilseillä ja olla läikykkään punainen.

Rasvoittuva iho
Rasvoittuva iho tuottaa liikaa talia. Iho alkaa helposti kiiltää. Tämä näkyy finneinä ja näppylöinä.

Ikääntyvä iho 
Iän myötä ihosta tulee kuivempi ja herkempi. Koska talin tuotanto vähenee.

Netissä on paljon tietoa eri ihotyypeistä ja testejä niiden selvittämiseen, voit käydä kurkkaamassa muutamaa TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ. (Klikkaa sanaa)
 TÄÄLLÄ kerrotaan lisää jokaisen ihotyypille sopivia hoito-ohjeita.

Iho pysyy terveenä ja kauniina kaiken ikäisenä, jos sitä hoitaa oikein. Kasvot tulisi puhdistaa joka päivä, mieluiten aamuin sekä illoin. Huolellinen puhdistus on kaiken ihonhoidon perusta.

Nuorempana olin laiskempi kasvojen puhdistaja, ja se näkyi ihossani. Okei, rehellisesti olin vielä pari vuotta sitten todella laiska tässä! 🙈😆
Katsokaa vaikka!!






Näppylää löytyy sekä ihon väri on aika kaukana tasaisesta!! 








 Ja mietin että miksi mun iho näyttää tältä... niin syy ja seuraus näkyi suoraan peiliin katsomalla.














Kun aloin käyttää päivittäin aikaa puhdistukselle, vei se päivästäni yhteensä reilu 5 minuuttia.. 
Eli ei juuri mitään. Kuitenkin kasvoilleni tapahtui näin hetken kuluttua:



Ja siis tämä muutos ihossani tapahtui noin pari viikkoa siitä kun aloin hieman panostaa kasvojeni pesuun. Eli tämä suuri panostus oli siis se, että otin käyttöön laadukkaat pesuaineet kasvoille, kasvoveden ja iholleni sopivan rasvan. Sekä sen, että aloin pestä meikit pois meikinpoistoaineella ja sitten vasta pesin kasvot puhdistusaineella. 
Lisäksi aloin pestä puhdistusaineella myös aamuihin kasvoni sekä käytin aamuisin myös kasvovettä ja kasvorasvaa. En siis todellakaan tehnyt mitään super- tai ihmetekoja saatika mitään isoja muutoksia. Pienillä asioilla on väliä. Jos kasvot edelleen puskee sontaa ja ovat kalpeat, johtuu se myös siitä mitä suuhusi laitat. 
Mitä tuotteita sitten käytän ja milloin, siitä seuraavaksi alla.


Ja muistuttasin vielä, että nämä ovat minun omia mielipiteitä sekä omiin käyttökokemuksiin perustuvia kommentteja.
Seuraavat tuotteet ovat olleen käytössä ja todettu niin loistaviksi, etten niistä luopuisi mistään hinnasta enää!!
Käytän puhdistukseen Sothysin tuotteita, koska niillä olen saanut todellakin parhaan tuloksen ihossani. Eli siis käytän samaa puhdistusainetta sekä kasvovettä ja kasvovoidetta joka aamu ja ilta.
Lisäksi näissä puhdistusaineissa, joita käytän on tehoaineena greippiuute, joka ensinnäkin tuoksuu aivan mielettömän ihanalta sekä myös virkistää ihoa.

Sothys on maailmanlaajuisesti tunnettu ylellinen ammattikosmetiikkasarja jota käyttää Suomessakin usea kauneushuone.
Eli kyseessä on laadukas ja kosmetologien laajasti käyttämä sarja, josta löytyy jokaiselle ihotyypille ja ongelma-alueelle myös ihan huiput kotihoito tuotteet!
 

Oma kasvojen hoito rutiini:



Aamuisin

Pesen kasvot Sothysin Lait démaquillant vitalité puhdistusaineella, jonka jälkeen käytän Sothysin Lotion vitalité  kasvovettä.
Rasvaan ihon Sothysin Hydra3Ha™ Crème hydratante jeunesse kosteuttavalla kasvorasvalla. Annan rasvan imeytyä kunnolla jonka jälkeen on ilo levittää meikki sileälle ja puhtaalle iholle.


Iltaisin

Poistan meikin meikinpuhdistus aineella, tällä hetkellä käytössä siihen mulla on Makeup Eraser liina sekä L300 Intensive Moisture – 3 in 1 Micellar Cleansing Water
Meikin puhdistamisen jälkeen pesen kasvot Sothys Lait démaquillant vitalité puhdistusaineella sekä tehostan pesua Foreon Luna mini 2 laitteella. Sen jälkeen Sothysin Lotion vitalité kasvovesi jolla pyyhin mahdolliset likajäämät iholta sekä seerumi ja seerumin imeydyttyä Sothysin Hydra3Ha™ Crème hydratante jeunesse kosteuttava kasvorasva. 




Viikoittain

Kerran pari viikossa kuorin ihon sekä käytän kasvonaamiota. 
Näin talvisin kerran viikossa käytän kosteuttavaa naamiota ja kerran viikossa savipohjaista naamiota. Kesäisin mun sekaiho ei tarvitse lisäkosteutusta niin kosteuttavanaamion käyttö kesäisin mulla on vain tarpeen vaatiessa.  

Kun naama on kuiva sekä tukkoinen esim kaupungin ilmasaasteista ja kaipaa jotain extraa, käytän aina Sothysin kirkastavaa happiseerumia,  Sèrum jeunesse détoxifiantia. Se on väsyneelle, huonosti toimivalle iholle pelastus. Tämä seerumi antaa iholleni myös tehokkaan suojan vapaita radikaaleja* vastaan sekä se tehostaan kasvojeni solujen uusiutumista.

*Vapaat radikaalit ovat, siis kun puhutaan ihonhoidosta, niitä pieniä paskiaisia joidenka sanotaan uhkaavan aiheuttaa ihollemme ennenaikaista vanhenemista. Mikä näkyy kasvoillamme pintakuivuutena, kimmoisuuden vähenemisenä ja sameana värinä.




MIKSI?

Jos et puhdista ihoasi kunnolla, mitkään tehoaineet, seerumit tms ei juurikaan auta. Koska jos puhdistus on laiminlyöty ei ihon hoitoaineet imeydy. Eli hassaat rahasi kalliisiin seerumeihin jotka eivät toimi koska et puhdistanut meikkiä ja epäpuhtauksia pois huolellisesti. Esim yön ainaka kasvoille kertynyttä talia ei saa aamuisin pois pelkällä vedellä. 
Saippualla pesu on vihoviimeistä. Se kuivattaa ihoasi niin paljon, että mikään rasva ei sitä kiristävää tunnetta ja saharaa naamassasi oikein pelasta. Lisäksi saippua on tarkoitettu paksumman ihon pesuun, ei kasvojen ihon.
Lisäksi jos et puhdista kasvojasi kunnolla, niihin jää likaa ja epäpuhtauksia. Eikä varmaan tarvitse kertoa mitä ne iholla aiheuttaa ja saa aikaan.

Jos epäröit vielä olla käyttämättä 5 minuuttia aamuin illoin kasvoihisi, käy uudelleen katsomassa mun naamasta ennen ja jälkeen kuvat. Sekä mene peilin eteen ja tarkastele omia kasvojasi. Näkyykö mitään mistä et pidä tai mitään minkä haluaisit olevan toisin. Esim näppylät pois, ihon sameus tai läikykäs väri?
Mitään rakettitiedettä tämä ei ole, vaan ihan perusjuttuja. Puhutaan oikeasti vain pelkästään kasvojen pesusta.



MUN VINKIT:

★ Panosta puhdistusaineisiin. Joo ne maksavat hiukan enemmän kuin marketista saatavat, mutta ne ovat myös paljon riittoisempia sekä laadukkaampia. Tässä asiassa laatuun kannattaa oikeasti panostaa.

★ Käytä oikeasti se 5 minuuttia aamuin ja illoin siihen että puhdistat kasvosi kunnolla. Siihen ei mene oikeasti aikaa. 

★ Valitse juuri sinun iholle sopivat tuotteet.

★ Käy ainakin kerran vuodessa kosmetologilla kasvohoidossa.

★ Ota viikko rutiiniin mukaan kuorinta ja naamio. Esim sunnuntai iltaisin hemmottele itseäsi niillä.  

★ Puhdista iltaisin ensin meikki pois meikinpuhdistusaineella ja sen jälkeen pese kasvosi kasvojen puhdistusaineella. Käytä aina sen jälkeen kasvovettä ja rasvaa.

★ Valitse päivävoiteeksi sellainen tuote jossa on aurinkosuojakerroin mukana. Tai käytä aurinkorasvaa lisäksi kasvoille ennen meikkiä. 

★ Riittävä uni ja veden juonti ovat todella tärkeitä ihon hyvinvoinnille. 

Siinäpä sitä taas, toivottavasti sait vinkkejä mitä voisit muuttaa rutiineissasi. :)

Hei, ja P.S tässä linkki josta voit katsoa oman paikkakuntasi kosmetologit joilla on käytössä laadukkaat ja aivan upeat Sothys tuotteet! Kauneushoitolat. ❤

★★★★★

Tämä postaus on tehty osin yhteistyössä Sothys Finlandin kanssa.
Lisää tietoa sarjasta löydät Sothysin kotisivuilta www.sothys.fi sekä heidän Instagram sivultaan Sothys Finland

Ja kun puhe tuli Instagramista, ota myös mun omat sivut seurantaan TÄÄLTÄ!
Se kannattaa, koska lähiaikoina saattaa olla tulossa pientä arvontaa IG:n puolella kaikille seuraajille! 😉 

Lisäksi blogin etusivulla on oikeassa yläkulmassa TILAA kohta, klikkaa sitä ja tilaa ilmoitukset aina uudesta postauksesta sähköpostiisi! 😘

Ihanaa ******!!
❤❤❤❤❤



❤: Hanna

Kommentit

Suositut tekstit