Ihon hoito sisäisesti

Syö ja juo itsesi kauniiksi.



Meistä monet hoidamme ihoamme ulkoisesti, ahkerastikin. Käytämme rasvoja, voiteita, naamioita, kuorintoja, unohtamatta joka päiväistä puhdistusta.
Kuitenkin unohdamme tärkeimmän asian ihon hoidossa. Nimittäin ihon sisäisen hoidon, joka on vieläkin tärkeämpää mitä ulkoinen. Sisäisellä ihon hoidolla on vieläkin isompi merkitys kauniille, tasaiselle ja kuulaalle iholle. Olemme vain tottuneet peittämään virheet meikillä, emmekä ajattelemaan mistä epäpuhtaudet ja sameus johtuu.

Kun sanotaan että kauneus lähtee sisältäpäin, sillä ammattilaiset harvoin tarkoittaa kenenkään luonnetta. Kaikella mitä suuhun laitamme on vaikutus ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin.
Pelkkä ruokavalio näkyy ihossa, liika sokeri, aurinko, alkoholi ja tupakka sekä liikunnan puute näkyy ihollamme sameutena, ryppyinä, näppylöinä ja turvotuksena. 










Niinkuin näette, mulla on ollut huono iho. Oikaisin liikaa ulkoisesta ihon hoidosta ja miltei laiminlöin kokonaan sisäisen ihonhoidon sekä söin todella epäterveellisesti. Ja se todella näkyi ihossani. Aloin hoitaa paremmin ulkoisesti ihoani, mutta näpyt, punaisuus, läikät oli ja pysyi. Kuorin ja naamioin ihoani, ei juurikaan muutosta. Kunnes aloin vaikuttaa ihon hyvinvoinnin kannalta hyviin ratkaisuihin ruokavaliossa.





Eli nyt tiedämme mikä on ihollemme haitaksi. Entäpä ne asiat, jotka ovat ihon hyvinvoinille hyväksi. Ja jotka ehdottomasti kannattaa ottaa päivittäiseen rutiiniin.

1. Terveellinen ruokavalio ja öljy

Valitse aina lautasellesi tuoreita, värikkäitä, mahdollisimman puhdasta ja itse valmistettua ruokaa.
Myös lisäravinteilla voi täydentää kehon mineraalien ja vitamiinien saantia. Tehokkaimmat ravinteet kuitenkin löytyy suoraan vihannes- ja hedelmäosastolta, kuitenkin nykyään tulee silti syötyä liian vähän vihanneksia ja hedelmiä, joten minä ainakin käytän lisäravinteita turvatakseni, että saan kaikki tarvitsemani vitamiinit ja mineraalit päivän aikana. Muistathan että lisäravinteet eivät ole lääkkeitä, vaan niillä turvataan vitamiinien sekä mineeraalien päivittäisen tarpeen saanti, jos (ja minun kohdalla kun) ruokavaliosta jää vajaaksi niiden 100% tarpeen täyttyminen.



Iho tarvitsee myös rasvaa, tarkemmin sanottuna öljyä. Muistathan että, sisäisesti nautittujen öljyjen kuuluisi olla kylmäpuristettuja. Ihon kannalta hyvä määrä esim. oliiviöljyä on noin 2-4 ruokalusikallista per päivä. Öljy kannattaa aina nauttia (kylmän) ruoan kanssa, jotta saa irti parhaiten sen imeytyvyyden. Esim salaatin kanssa kastikkeena. Myös öljyn voi sekoittaa kätevästi smoothien joukkoon.
Huonoja, kovia rasvoja, taas ei kannata syödä. Näiden kovien rasvojen lähteitä on mm. einesruoat, eläinrasvat, sipsit ja pikaruoat.

Sydän- ja nivelystävälliset omega-3-rasvahapot ovat myös ihoystävällisiä. Näitä saa runsaasti kalasta, pähkinöistä ja esim pellavansiemenistä. Kuitenkin itse en pysty tarvittavaa omega-3 syömään viikossa, saatika päivässä, joten näiden tärkeiden rasvahappojen minulla tulee ruoan lisäksi myös purkista.





2. Vitamiinit
Kerron tässä lyhyesti 4 tärkeimmästä vitamiinista ihon hyvinvoinnin kannalta.

A- vitamiini (retinoidi tai retinoli)
NUORENTAA

Tämä vitamiini on oikein ihon suosikkivitamiini! A-vitamiini nimittäin ylläpitää ihosolujen normaalia toimintaa sekä auttaa ihoa pysymään terveenä. A-vitamiini myös suojaa, uudistaa, vahvistaa ja kiinteyttää ihoa!

B3-vitamiini (Niasiini)
KOSTEUTTAA

B3-vitamiini on todella hyvä herkälle iholle, sekä myös kuivalle iholle. Se vähentää myös ihon punaisuutta. Niasiini on tärkeä myös siksi, että se estää ennenaikaista ihon vanhentumista. Niasiini tuo ihosi säteilyn takaisin ja myös säilyttää sen. Se auttaa ihoamme pitämään kosteuden sisällään ja rauhoittaa myös ärtynyttä sekä kuivaa ihoa.
Niasiinin puute voi näkyä iholla ihottumana.

C-vitamiini
TASOITTAA IHON VÄRIÄ

Kiinteän ihon salaisuus on C-vitamiini. Se edistää kehon omaa normaalia kollageenin tuotantoa. (Kollageenistä alhaalla lisää)
Koska factahan on se, että 30 vuoden jälkeen ihomme (ja varsinkin naamamme!) alkaa ohentua ja veltostua. Siksi C-vitamiinia ja kollageenia on tärkeää saada tarpeeksi, koska se on ihomme oma rakennusaine. C-vitamiini lisäksi tasoittaa ja kirkastaa ihoa. Se voi myös auttaa tasoittamaan arpia (myös raskausarpia!).
Huom! Ryppyjen muodostuminen voi aiheutua myös C-vitamiinin puutteesta.

E- vitamiini
KORJAA

Pehmeän ja kosteutetun ihon "salaisuus" on yleensä E-vitamiini. Se myös suojaa ihoa. Varsinkin nyt kun ollaan menossa talveenpäin, iho tarvitsee paljon kosteutta, ja E-vitamiini onkin tässä erinomainen. Se auttaa ihoa säätelemään sen kosteustasapainoa ja auttaa ihoa käyttämään kollageenivarastojaan säästeliäästi.  Yhdessä tärkeän C-vitamiinin kanssa E-vitamiini myös suojaa ihoa auringon säteilyltä. E-vitaminin plussiin kuuluu myös se, että se auttaa ihoasi imemään itseensä A-vitamiinia.

Vinkki: Ripaus mustapippuria ruokaan säännöllisesti auttaa sinua saamaan lisää E-vitamiinia.

























KOLLAGEENI

Niinkuin me, ihomme ikääntyy. Kamala facta! Mutta näin se on. Se tarkoittaa sitä, kun ikää tulee lisää luonnollinen kollageeni vähentyy. Ja tämä alkaa tapahtua jo silloin kun täytämme 25-vuotta!! Shock, I know!!
Kollageeni on siksi tärkeää että sen avulla ihomme säilyy kimmoisempana kauemmin. Kollageeni on yksi tärkeimmistä ihon nuorekkuutta ylläpitävistä rakennusaineista. Kollageenista on myös apua selluliittiin ja se pitää nivelemme, rustomme sekä jänteemme joustavina.

MITÄ MINÄ KÄYTÄN

Tämä seuraava on ehdoton suosikkini! Olen tämän tuotteen avulla saanut todella hyvät tulokset omaan ihon hyvinvointiini! Ennen ja jälkeen kuvat puhuvat varmaankin puolestaan. (löytyvät hieman alempaa) Myös koko kropan iho tuntuu nykyään pehmeämmältä ja siloisemmalta.
Eli kyse on Fitlinen tuotteesta BEAUTY.

FitLine Beauty on sokeriton, gluteeniton, laktoositon, ilman säilöntäaineita ja sisältää runsaasti proteiinia. 

Sinkki ja kupari on elimistölle myös välttämättömiä mineraaleja, niitä löytyy myös tästä tuotteesta. Sinkin yksi tärkeimmistä tehtävistä on kudosten kasvun ja uusiutumisen edistäminen, mm. juuri ihon uusituminen sekä myös kynsien ja hiusten.
Tämä on ollut itsellä nyt käytössä pari kuukautta ja olen huomannut todella positiivisia muutoksia ihossani. Ihoni on selkeästi sileämpi, näpyttömämpi ja tasaisemman värinen. Eikä vain kasvojeni iho, vaan koko kropan iho. Pidän tuotteesta erityisesti siksi, että se on jauhe joka sekoitetaan veteen ja maistuu ihan sairaan hyvältä! Se on niin helppo ja yksinkertainen käyttää sekä kun se maistuu niin hyvältä, joka päivä oikein odottaa omaa beauty hetkeä! 🙈😍

Jokaisen purkin kyljessä on vielä tarkat käyttöohjeet sekä tuoteselosteet.

MIKSI IHON SISÄINEN HOITO ON TÄRKEÄÄ

Iho kertoo heti hyvinvoinnistamme. Esim hormooniepätasapaino, suoliston ongelmat ja esimerkiksi hyvien rasvahappojen puute. Näppylät, kuivuus, harmahtava väri, veltot kohdat, niistä huomaa jos sisäisessä ihon hoidossa on puutteita. Iho tarvitsee siis erilaisia ravintoaineita ja vettä voidakseen hyvin.
Kun iho on kaunis, kuulas ja sileä on sillä meillä naisilla (ja miehilläkin) vaikutus mielialaan. Myönnän ettei itsetuntoni ollut kovinkaan pilvissä kun ihoni oli huonossa kunnossa. Liian usein vain kuvittelin vian olevan hormoneissa (kk-kierto), ulkoisessa ihon hoidossa ja ties missä muussa. Eli käytin tekosyitä sille, miten itse kaltoin kohtelin omaa ihoani. En käyttänyt lisäravinteita (vitamiineja), söin kovaa rasvaa jne.
Itse suosittelen aina säännöllistä käymistä kosmetologilla, koska kosmetologi on aina paras ammattilainen arvioimaan ihon kuntoa. Lisäksi hän osaa neuvoa juuri sinulle sopivat tuotteet ulkoiseen ihonhoitoon! 
Nyt syön terveellisemmin, käytän lisäravinteita ja kollageenia. Ja kuka uskoisi minun ja ihoni olevan 39- vuotias. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ihon sisäinen hoito!

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat:








ENNEN







                                                  JÄLKEEN











Näistä voit itse päätellä tulokset. Minä itse ainakin aion jatkossakin käyttää ravintolisiä ja kollageenia sekä noudattaa terveellistä elämäntapaa ja näyttää hyvältä! Ja voida kokonaisvaltaisemmin hyvin!
Ihanaa viikonloppua! ♥️

 ♥️ : Hanna

Kommentit

Suositut tekstit