7 vinkkiä vähentämään stressiä

Tauon paikka!

Arki ja ruuhkavuodet painaa päälle. Deadlinet, menkat, ylityöt, kotityöt, koulutyöt, gradut, ylitsepursuava tiskiallas, täynnä oleva likapyykkikori... Lista on loputon. Jotenkin aina tulee haalittua liikaa tekemistä ja ohjelmaa päiviin joissa on aina vain rajallinen määrä tunteja.
Itse olen oikea stressikimppu, omaan loistavan taidon kerätä stressiä itselleni. 
Stressiä kuitenkin voi välttää ja ainakin lieventää. Tässä alla muutamia keinoja arkeen.


1. YLÖS JA ULOS
On todettu, että jo vartin mittaisella happihyppelyllä on merkitystä stressitason alenemiseen. Raikas puhdas ilma saa myös pään tuulettumaan. 

2. KIRJOITA
Kirjoita rästissä olevat tehtävät paperille. Silloin kaikki tekemätön ei iske päälle yhtenä isona möhkäleena, vaan näin saat pilkottua sen osiin. Vedä yli aina yksi tehty kohta. Lista ei olekkaan loputon vaan saavutettavissa oleva. Mielihyvää tuotaa myös jonkin yksittäisen asian ylivetäminen. 



3. VÄHENNÄ RUUTU AIKAA JA SULJE PUHELIN
Tämän tehtyäsi tuntuu kuin olisi sulkenut sen kuuluisan isoveljen pois kyttäämästä niskan takana. Hengitä syvään, keitä kahvit tai teet, nosta jalat pöydälle ja vain nautiskele hetken aikaa. 





4. KOSKETA, PUSSAILE, PUHU
Pussaile ja halaa puolisoasi. Rapsuta lemmikkiä. Juttele ystävän kanssa.
Kaikki nämä on todettu tieteelisesti alentavan stressitasoja ja tuottavan stressin sijaan mielihyvää. Mitä enemmän sen parempi. 



5. ANNA PERIKSI
Anna periksi ja myönnä virheesi. Kukaan ei todellakaan ole täydellinen, eikä siihen saisi edes pyrkiä. Jatkuva täydellisyyteen pyrkivyys lisää stressiä liian paljon. Anna anteeksi ja myönnä omat heikkoutesi. Muista myös kuitenkin antaa voimavarojesi loistaa. Myönnä itsellesi että riität sellaisena kuin olet. ❤



6. SIIVOA ROINAT POIS
Joka ilta siisti keittiö ja olohuoneen pöydältä ja tasoilta turhat roinat ja astiat pois. Pieni teko, mutta aamuisin iso merkitys. Siistiin kotiin on ihanampaa ja stressittömämpää herätä ja palata töistä. 



7. NAUTI
Nauti elämästäsi. Siitä mihin kaikkeen olet jo päässyt, nauti saavutuksistasi. Ole itsestäsi ylpeä. Hymyile kun katselet kotiasi, tämä on minun kotini oli se sitten omistus- tai vuokra-asunto. Nosta jalat sohvalle ja mieti mitä kaikkea hyvää olet saanut aikaan ja vain nauti olostasi. Mieti mikä saa sinut iloiseksi. Haluatko katsoa lempisarjasi seuraavan jakson, ottaa lasin viiniä, lukea kirjaa tai vain olla paikallaan. 



Itse olen nykyään paljon stressittömämpi, kun olen myöntänyt itselleni omat puutteeni ja otan omaa aikaa joka päivä. Oli se sitten lempimusiikin luukuttaminen kuulokkeista samalla kun tyhjennän astianpesukonetta tai maratoni puhelu ystävälle sohvalla löhöten. Ennen asetin ihan älyttömiä aikarajoja itselleni, nyt riittää että tiedän minne olen matkalla. Ja oikealla tiellä, mutta sillä ajalla ei ole väliä. Silti olen aikamoinen tinttarella edelleen. Se on nollasta sataan sekunnissa, onneksi nykyään myös sadasta nollaan melkein samassa ajassa. 😀

Stressittömämpää viikonloppua! 😘

_____ ❤ _____

🖤 :

Hanna

Kommentit

Suositut tekstit